Rustic crusty pumpkin bread

Intermediate

Ingredients

  • 850 g all-purpose flour
  • 200 g water
  • 300 g Orogel Pumpkin Dices
  • 200 g Orogel Pumpkin Puree in Drops
  • 25 g salt
  • 5 g sugar
  • 5 g honey
  • 25 g brewer's yeast
  • 50 g extra virgin olive oil

Method

  1. Mix the yeast with sugar into lukewarm water, then stir in all the other ingredients including the pumpkin dices and puree that you should have cooked previously in a pot.
  2. Knead for about four minutes: add some flour if the dough is too loose or some water if it is too firm.
  3. Then keep on kneading the dough for about ten minutes until it is perfectly homogeneous.
  4. Let the dough rise for about 10 minutes then divide it into several 500g loaves. Try to shape them into rounded loaves.
  5. Allow them to rise for about 2-3 hours.
  6. Bake in a hot oven at 180°C for about 35 minutes.

Programma di Sviluppo Rurale dell'Emilia-Romagna

Orogel è beneficiaria di un contributo del FEASR per un progetto approvato a valere sul PSR Emilia-Romagna 2014-2020 – Tipo di operazione 16.2.01 ("Supporto per progetti pilota e per lo sviluppo di nuovi prodotti, pratiche, processi e tecnologie nel settore agricolo e agroindustriale") per un Piano di Innovazione dal titolo: "Varietà e tecniche colturali per specie orticole da mercato fresco e da surgelazione”, compreso nel Progetto di Filiera F21 (SETTORE ORTOFRUTTICOLO) dal titolo “PROGETTO PILOTA PER L’AMMODERNAMENTO E L’INNOVAZIONE DELLA FASE AGRICOLA DELLA FILIERA OROGEL: VERSO LE PRODUZIONI A RESIDUO ZERO” di cui è proponente e capofila la stessa Orogel. Per ulteriori informazioni, cliccare qui.

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