Chickpeas hummus with diced beetroot

Easy
Antipasti

Ingredients

  • 400 g Orogel Plain Chickpeas
  • 2 tablespoons tahini
  • 100 g Greek yoghurt
  • 250 g cooked beetroot
  • 1 lemon
  • 1 sprig of mint
  • chives
  • chilli pepper
  • sweet paprika
  • extra virgin olive oil
  • salty wafers or crackers
  • salt and pepper

Method

  1. Cook the chickpeas into lightly salted water for 20 minutes. Drain them and put them in a blender with tahini, lemon juice and 1/2 teaspoon salt, adding enough water to get a soft and smooth purée.
  2. Chop finely 4-5 mint leaves and two stems of chives. Mix the herbs with the chickpea purée, add the yoghurt and a pinch of chilli pepper.
  3. Cut the beetroot into small dices, season with salt, pepper and oil to taste.
  4. Serve the hummus with some sprinkled paprika, the salty wafers or crackers, and the fragrant beetroot salad adding some chopped chives to taste.

Programma di Sviluppo Rurale dell'Emilia-Romagna

Orogel è beneficiaria di un contributo del FEASR per un progetto approvato a valere sul PSR Emilia-Romagna 2014-2020 – Tipo di operazione 16.2.01 ("Supporto per progetti pilota e per lo sviluppo di nuovi prodotti, pratiche, processi e tecnologie nel settore agricolo e agroindustriale") per un Piano di Innovazione dal titolo: "Varietà e tecniche colturali per specie orticole da mercato fresco e da surgelazione”, compreso nel Progetto di Filiera F21 (SETTORE ORTOFRUTTICOLO) dal titolo “PROGETTO PILOTA PER L’AMMODERNAMENTO E L’INNOVAZIONE DELLA FASE AGRICOLA DELLA FILIERA OROGEL: VERSO LE PRODUZIONI A RESIDUO ZERO” di cui è proponente e capofila la stessa Orogel. Per ulteriori informazioni, cliccare qui.

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