Octopus with Orogel Borlotti Beans puree flavored with rosemary

60 min
Intermediate
Secondi Piatti

Ingredients

  • 1 kg Octopus
  • 80 g cherry tomatoes
  • 1 garlic clove
  • chooped fresh rosemary sprig
  • salt
  • 240 g Orogel Borlotti Beans
  • 60 g red onion
  • vegetable broth
  • extra virgin olive oil
  • pepper

Prodotti utilizzati

Method

  1. Clean the octopus thoroughly. Boil the octopus for 40 minutes in non salty water. When cooked drain the octopus and cut into small pieces.
  2. Lightly brown the garlic in a saucepan with some oil until it’s golden, remove the garlic, add the finely chopped red onion, and let it brown. Finally, add the borlotti beans and the cherry tomato slices. Add the veggie broth, carefully season with salt, pepper and cook for 20 minutes.
  3. Use a mixer and blend until the borlotti cream becomes smooth.
  4. In an non-stick pan, sauté the octopus with oil and chopped rosemary for a few minutes.
  5. Pout the borlotti cream in a soup plate, place the sautéed octopus in the center and pour a drizzle of oil. Garnish the dish with fresh rosemary needles.

Programma di Sviluppo Rurale dell'Emilia-Romagna

Orogel è beneficiaria di un contributo del FEASR per un progetto approvato a valere sul PSR Emilia-Romagna 2014-2020 – Tipo di operazione 16.2.01 ("Supporto per progetti pilota e per lo sviluppo di nuovi prodotti, pratiche, processi e tecnologie nel settore agricolo e agroindustriale") per un Piano di Innovazione dal titolo: "Varietà e tecniche colturali per specie orticole da mercato fresco e da surgelazione”, compreso nel Progetto di Filiera F21 (SETTORE ORTOFRUTTICOLO) dal titolo “PROGETTO PILOTA PER L’AMMODERNAMENTO E L’INNOVAZIONE DELLA FASE AGRICOLA DELLA FILIERA OROGEL: VERSO LE PRODUZIONI A RESIDUO ZERO” di cui è proponente e capofila la stessa Orogel. Per ulteriori informazioni, cliccare qui.

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