Baked prawns with vegetables, lime and mint

Intermediate
Secondi Piatti

Ingredients

Method

  1. Peel, devein the prawns, and remove the head and the last part of the tail. Place the prawns in a bowl, squeeze a lime and drizzle them with the lime juice, then mix well.
  2. Leave to marinate for about ten minutes. Drain the prawns and pour the CREA TU mix into the same bowl. Sprinkle with cornflour and place the prawns on a baking tray lined with baking paper.
  3. Spread all the ingredients on the baking tray without layering them, so that they cook evenly.
 Cut the second lime into thin slices and place it onto the baking tray with the other ingredients, then bake in a preheated convection oven at 200 °C for about 20 minutes.
  4. Chop some mint and mix it with a few tablespoons of extra virgin olive oil. Use the remaining oil to season the prawns after cooking.

Programma di Sviluppo Rurale dell'Emilia-Romagna

Orogel è beneficiaria di un contributo del FEASR per un progetto approvato a valere sul PSR Emilia-Romagna 2014-2020 – Tipo di operazione 16.2.01 ("Supporto per progetti pilota e per lo sviluppo di nuovi prodotti, pratiche, processi e tecnologie nel settore agricolo e agroindustriale") per un Piano di Innovazione dal titolo: "Varietà e tecniche colturali per specie orticole da mercato fresco e da surgelazione”, compreso nel Progetto di Filiera F21 (SETTORE ORTOFRUTTICOLO) dal titolo “PROGETTO PILOTA PER L’AMMODERNAMENTO E L’INNOVAZIONE DELLA FASE AGRICOLA DELLA FILIERA OROGEL: VERSO LE PRODUZIONI A RESIDUO ZERO” di cui è proponente e capofila la stessa Orogel. Per ulteriori informazioni, cliccare qui.

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