Lightly whipped Risotto with grilled aubergines, swordfish cubes and hot provolone.

45 min
Easy
Primi Piatti

Ingredients

  • 320 g Carnaroli rice
  • 80 g Orogel Grilled Aubergine Slices
  • 180 g fresh swordfish
  • 60 g grated provolone cheese
  • 30 g Tropea red onion
  • 50 g butter
  • extra virgin olive oil
  • 2 lt vegetable broth
  • 40 g fresh oregano
  • 1 Orogel Garlic Clove
  • chili pepper
  • salt
  • pepper
  • 200 cc Sauvignon white wine

Method

  1. Cut the aubergines into strips, put them into a glass bowl, marinate with oil, a garlic clove a pinch of salt and pepper. Cut the swordfish into cubes and let it become flavorsome with a pinch of chili pepper.
  2. In a roux of butter and chopped onion add rice, toast, sprinkle with wine, reduce and add the hot stock little by little
  3. When the rice cooking time reaches 12 minutes add the aubergines and the swordfish, cook for 4 minutes, remove from heat to whip it with provolone. Serve hot as soon as the risotto reaches the desired density.

Programma di Sviluppo Rurale dell'Emilia-Romagna

Orogel è beneficiaria di un contributo del FEASR per un progetto approvato a valere sul PSR Emilia-Romagna 2014-2020 – Tipo di operazione 16.2.01 ("Supporto per progetti pilota e per lo sviluppo di nuovi prodotti, pratiche, processi e tecnologie nel settore agricolo e agroindustriale") per un Piano di Innovazione dal titolo: "Varietà e tecniche colturali per specie orticole da mercato fresco e da surgelazione”, compreso nel Progetto di Filiera F21 (SETTORE ORTOFRUTTICOLO) dal titolo “PROGETTO PILOTA PER L’AMMODERNAMENTO E L’INNOVAZIONE DELLA FASE AGRICOLA DELLA FILIERA OROGEL: VERSO LE PRODUZIONI A RESIDUO ZERO” di cui è proponente e capofila la stessa Orogel. Per ulteriori informazioni, cliccare qui.

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