Whole wheat bread with blueberry jam

60 min
Avanzata

Ingredients

Method

  1. Sift the flour in a bowl: add the starter, water, salt, honey and knead. When the water will be completely absorbed, add the oil. 
  2. Knead until you have a smooth and silky dough, keeping always some flour on your working top. Add a large bowl and let the dough raise, covered by film. Wait until it has doubled. 
  3. Once doubled, take the dough and give it a loaf shape. Add some flour to the dough and place it onto a baking tray. Cut the loaf on the top and let it raise again. 
  4. Bake in the oven at 220 °C for 15 minutes, than cook for another 45 minutes at 180 °C. Remove the loaf from the tray and let it cool completely before slicing.
  5. Cut into slices and serve with Virtù di Frutta Organic - Blueberry.

Programma di Sviluppo Rurale dell'Emilia-Romagna

Orogel è beneficiaria di un contributo del FEASR per un progetto approvato a valere sul PSR Emilia-Romagna 2014-2020 – Tipo di operazione 16.2.01 ("Supporto per progetti pilota e per lo sviluppo di nuovi prodotti, pratiche, processi e tecnologie nel settore agricolo e agroindustriale") per un Piano di Innovazione dal titolo: "Varietà e tecniche colturali per specie orticole da mercato fresco e da surgelazione”, compreso nel Progetto di Filiera F21 (SETTORE ORTOFRUTTICOLO) dal titolo “PROGETTO PILOTA PER L’AMMODERNAMENTO E L’INNOVAZIONE DELLA FASE AGRICOLA DELLA FILIERA OROGEL: VERSO LE PRODUZIONI A RESIDUO ZERO” di cui è proponente e capofila la stessa Orogel. Per ulteriori informazioni, cliccare qui.

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